0800330741

На що звертати увагу при виборі обмінного пункту?

Економічна ситуація в Україні не може похвалитися стабільністю і надійністю, тому багато українців збирають заощадження не в гривні, а в іншій валюті. Звідси виникає потреба знайти вигідний обмінний пункт. На які параметри слід звернути увагу, вибираючи обмінник? Розглянемо більш детально.

Обмінний курс

Курс валют Львів

Це головний критерій, за яким люди вибирають конкретний обмінний пункт. Багатьом хочеться купити дешевше, а продати дорожче. Найчастіше українці обмінюють долари, євро, російські рублі, рідше - юані, фунти стерлінгів, швейцарські франки та іншу валюту. Багато обмінних пунктів на своїх сайтах вказують актуальні дані стосовно курсів, а також інформацію про комісії. В надійних обмінних пунктах з гарною репутацією багатьом клієнтам йдуть назустріч, особливо якщо мова йде про обмін за оптовим курсом. Наприклад, в KIT Group при обміні від 500 доларів вже надаються знижки. Крім того, якщо вам сподобався курс, його можна заздалегідь "заморозити" на годину і приїхати обміняти гроші.

Місцезнаходження обмінного пункту

Де обміняти валюту

Як правило, у великих містах обмінники розташовані всюди: центр міста, вокзали, підземні переходи, великі ТЦ, ринки, супермаркети і навіть околиця міста. За матеріально-технічних причин і міркувань безпеки краще міняти гроші в людному прохідному місці, ніж на околиці, де є підвищений ризик крадіжки або шахрайства. Також по можливості варто уникати аеропортів, вокзалів, готелів, адже обмін там супроводжується високою комісією на конвертацію.

Список доступних валют

Надійний пункт обміну крім популярних валютних пар повинен пропонувати і менш затребувані грошові одиниці, адже їх доступність важлива для бізнесу, який має підрядників в різних країнах або для туристів. Як правило, в більшості обмінників доступні резерви наступних валют:

  • долар США;
  • євро;
  • російський рубль;
  • чеська крона;
  • британський фунт;
  • швейцарська крона;
  • польський злотий;
  • ізраїльський шекель;
  • турецька ліра;
  • канадський долар.

Корисні поради при обміні валют

  1. Варто враховувати різницю між купівлею і продажем валюти - так званий "валютний" спред. Зазвичай цей показник зростає ближче до вихідних, тому бажано відкласти обмін на початок тижня.
  2. Плануйте заздалегідь період для покупки валюти. Так, на сайті KIT Group можна заздалегідь забронювати будь-яку суму за потрібним курсом і зробити обмін в найближчому відділенні.
  3. Уточнюйте на касі, чи будуть включені додаткові комісії або приховані платежі. Нехай касир порахує остаточну суму по курсу і тільки потім проводить обмін.
  4. Перераховуйте отриману суму не відходячи від каси. Інакше потім факт недостачі суми буде неможливо довести, крім тих обмінних пунктів де є камери у відділенні і є телефон служби турботи про клієнтів.
  5. Також дивіться, щоб касир не підклав вам старі або фальшиві купюри. Щоб цього уникнути, звертайтеся тільки в ті обмінні пункти, в яких є лічильники купюр і датчики справжності банкнот, як в KIT Group.
  6. Варто не забувати, про обмін валют перед закордонними поїздками. Якщо ви збираєтеся їхати в інші країни, то важливо мати при собі готівку, оскільки розрахунки картою доступні не скрізь. Якщо є можливість, то краще зробити обмін валют в своїй країні перед виїздом, щоб уникнути витрат на подвійну конвертацію.

Вибирайте серед компаній з високим рівнем сервісу, оперативністю поновлення курсів на сайті, безпекою в відділеннях і вигодою для вас при кожному обміні валют. Компанія KIT Group відповідає всім цим вимогам! Більш детально ознайомитись з нашими курсами валют та послуги можна, підписавшись на наш Telegram-канал.