0800330741

Як не стати жертвою шахраїв при обміні великих сум?

На сьогоднішній день існує кілька способів як можна поміняти валюту. Однак всі хочуть отримати якомога максимальну вигоду від угоди, тому користуються відразу декількома сервісами. Одними з найпопулярніших способів обміну валюти в Україні є:

  • банки. Банкам довіряють більшість, так як тут дотримуються відразу кілька ступенів захисту. Це головна перевага даної фінансової структури. Однак серед їхніх істотних недоліків варто відзначити обмеження на обмін валюти в день, а також повна ідентифікація, яка може затягнутися;
  • чорні ринки. Спекулянти були популярні за часів Радянського Союзу і на перших етапах становлення Незалежної України. Однак у них досить небезпечно міняти гроші, так як вам можуть обміняти фальшиві купюри, або ж обдурити на різниці валют. Тому не варто піддаватися спокусі високого курсу валют;
  • обмінні пункти. Дана структура об'єднує в собі кращі якості банку і чорного ринку. Тут ви можете зробити обмін валют без всяких обмежень, при цьому всі операції будуть захищені від 3-х осіб. Також курс валют може бути вище, ніж в банках.

Як не попастися на вудочку шахраїв?

Валютні шахраї

Однак навіть з урахуванням того, що є надійні сервіси для обміну великих сум грошей все-одно можна потрапити на шахраїв. Для того, щоб не стати жертвою шахрайських операцій, слід дотримуватися простих правил:

  1. Використовуйте тільки перевірені сервіси по обміну валют. Для цього необхідно більш детально проаналізувати в інтернеті відгуки від користувачів, які скористалися тим чи іншим сервісом по обміну валют.
  2. Остерігайтеся привабливо високих курсів. Для того, щоб привернути увагу потенційних клієнтів, багато шахраї використовують завищений курс, який не відповідає дійсності. Необхідно вибирати сервіси, де курс обміну не буде сильно відрізнятися від Національного банку України.
  3. Не передавайте конфіденційну інформацію незнайомим особам. Багато шахраї для заволодіння вашими грошима можуть представлятися співробітниками банку, тому не варто передавати секретні коди з смс-повідомлень ні в якому разі. Це убезпечить не тільки вас, але і ваші гроші.
  4. Використовуйте тільки офіційні сайти. Шахраї можуть створювати такі самі сайти, проте їх адресний рядок може відрізнятися. Тому необхідно перед тим, як поміняти гроші уважно звірити шлях, щоб не перевести гроші шахраям.